Atos

SRQ127524 - Programmamanager Sociaal Domein

Work location:
's
Starting date:
01.05.2019
Ending date:
01.04.2021
Hours per week:
24

Programmamanager
Let op: de eerste 4-6 maanden vragen ze 2-3 per week, daarna 4-5 dagen per week.


Functieprofiel Programmamanager (Geen ZZP)

Project Opvolging Professional Portal (PPI)

Doel
Het werken vanuit het G4 gedachtengoed, samenwerken met Wigo4IT, het vertalen naar G1 en vervolgens het uitrollen van de verschillende systemen binnen de Gemeente Den Haag is een complexe uitdaging. Een uitdaging waar de belangen van zowel G4, G1, IDC-A, SZW, CIO Office, Wethouder, de gebruiker bediend dienen te worden. Het vraagt dan ook veel van de programmamanager om zowel op de gebieden Software Development, Infrastructuur, Architectuur als op bestuurlijk en ambtelijk niveau de gesprekspartner te zijn die zorg draagt voor een verstoring loze implementatie van de verschillende Wigo4IT oplossingen: Edison (Front-end) en Socrates 3.0 (Back-end) en tevens de aansluiting met IDA (Infrastructuur Doel Architectuur).
Resultaat

 1. Implementatie van functionaliteit en infrastructuuroplossingen in de uitvoeringsorganisatie en in de IT van Den Haag.
 2. Transitie- en verandermanagementwerkzaamheden (opleiding, communicatie, aanpassen werkprocessen, etc.) zodat mensen met de nieuwe functionaliteit kunnen werken.
 3. Realiseren (ontwerpen, bouwen en testen) van koppelingen tussen Edison, Socrates en lokale G1 systemen (bijvoorbeeld zaaksystemen, afsprakensystemen, Hallo Werk, etc.).
 4. Inrichten van de Beheerorganisatie en beheerprocessen (bijvoorbeeld voor het afhandelen van incidenten, wijzigingenbeheer, etc.).
 5. Uitwerken van de Bedrijfsproces- en IT-architectuur (bedrijfsproces, applicatie en infrastructuur componenten) behorende bij G1 specifieke invullingen voor applicaties en systemen.
 6. Organiseren van besturing, budgettering, planning en verantwoording op en over de drie programma's, bijvoorbeeld in lokale stuurgroepen.
 7. Betrekken van en samenwerken met stakeholders met het doel de producten te kunnen implementeren in de uitvoering of IT-organisatie. Dit betreft uiteraard Wigo4it maar ook BEC-I (Advies, FuBe en BI) en IDCa en mogelijk diverse externe leveranciers van Specifieke applicaties van Den Haag.

Functiekwalificaties
Betreffende kandidaat dient te beschikken over een stevig en breed profiel. Het betreft senior PM- skills met daarbij stevige inhoudelijke IT-kennis. Dit vanwege de reikwijdte van het IT-vraagstuk, dat zowel Infrastructuur als Software-development omvat maar ook Bouw-, Beheer-, Implementatie en Verandermanagementaspecten omvat. Het aan kunnen tonen dat de betreffende kandidaat op IPMA B niveau acteert is een goede graadmeter.
Je hebt kennis, ervaring en/of aantoonbare affiniteit met het domein Werk en Inkomen en ICT. Je hebt ervaring met veranderprocessen in grotere organisatie (meer dan 500 medewerkers). Je beschikt over sociale vaardigheden. Je hebt ervaring als (inhoudelijk) leidinggevende en je kunt draagvlak krijgen bij de organisatie en in G4 verband. Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je kan conceptueel denken omzetten in concrete acties, je hebt lef en je bent transparant. Je beschikt over persoonlijk leiderschap en bent resultaatgericht.

 • Academisch werk- en denkniveau
 • 5-10 jaar ervaring met het aansturen van complexe programma’s en/of projecten (vergelijkbaar niveau IPMA B)
 • Ervaring met business transitie programma/projecten
 • Kennis en ervaring in gemeenten
 • Kennis van het sociale domein Werk, Inkomen en Zorg (minimaal 3 jaar)
 • Kennis van de G4 uitvoeringsprocessen is een pré.
 • Ondernemend, verbindend, stakeholdermanagement, mediator
 • Gelieve gemeentelijke ervaring

Aantal uren, startdatum en niveau

 •  De eerste 4 – 6 maanden vragen we 2-3 dagen per week, daarna 4- 5 dagen per week
 • Gewenste startdatum is 1 mei 2019
 • Doorlooptijd project: 24 maanden (einddatum 01-05-2021)
 • GEEN ZZP

< Go back to the overview of all orders