Atos

SRQ127543 - Senior Adviseur Informatievoorziening en Automatisering

Work location:
Utrecht
Starting date:
20.05.2019
Ending date:
20.05.2020
Hours per week:
32

Wie zijn wij?
Werken bij de Provincie Utrecht betekent een waardevolle bijdrage leveren aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Of het nu gaat om mobiliteit, natuur of cultuur de provincie speelt slagvaardig in op ontwikkelingen in de samenleving. Dat vraagt om een organisatie waarin innovatie de continue factor is. Focus op de omgeving, interne samenwerking, integraal denken en ruimte voor experimenteren zijn daarin onze speerpunten. Onze nieuwe organisatiestructuur, met zelfstandig opererende teams en een kleine concerndirectie, vormt de basis. Ruimte geven aan ontwikkeling van de medewerkers vormt de randvoorwaarde voor ons succes.
 
De afdeling Bedrijfsvoering zorgt voor de bedrijfsvoering van het gehele concern, dat doet ze door een hoge mate van integratie op het gebied van kaderstelling, advisering en uitvoering binnen de PIJOFAH-kolommen. De informatievoorziening van de provincie Utrecht digitaliseert en automatiseert in een hoog tempo en digitalisering is de “rode draad” in de strategie van de afdeling.
 
Het team I&A waarin jij gaat opereren verzorgt zowel concern breed als organisatie specifiek de informatievoorziening en ICT-dienstverlening. Het team I&A bestaat uit de (5) clusters kaderstelling en advisering (K&A), portfolio- en projectmanagement, ICT-infra en werkplek, functioneel applicatiebeheer en documentaire informatievoorziening. In IPO verband wordt synergie gezocht en wordt aangesloten op de interprovinciale digitale agenda.
 
 
Wat ga je doen?
Je draagt zorg voor kaderstelling, beleidsontwikkeling en control op het gebied van de I&A voor de ondersteuning van de provinciale organisatie/taakstelling. In deze veelzijdige functie werk je nauw samen met onder andere de collega’s adviseurs I&A, de I&A architecten, de I&A specialisten, adviseurs Informatiebeveiliging en Privacy wetgeving en de medewerkers van de gehele I-kolom van de provincie, ook in het primaire proces (o.a. BIM’s en team GIS).
 
Je bent verantwoordelijk voor o.a. de volgende werkzaamheden:

  • Je bent mede verantwoordelijk voor het verbeteren en ontwikkelen van kaders en beleid op het gebied van informatievoorziening en ICT-dienstverlening;
  • Je houdt mede toezicht op de uitvoering van het I&A-beleid en rapporteert daarover;
  • Je kijkt kritisch mee en zorgt voor verbinding binnen de vakgroep Informatiemanagement en werkt nauw samen met de collega’s in de gehele I-Kolom;
  • Je participeert in IPO werkgroepen om invulling te geven aan de IDA agenda;
  • Het meenemen van de stakeholders in de adviezen is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden.

< Go back to the overview of all orders