Atos

SRQ129176 - Business Data Modeller

Work location:
Amsterdam
Starting date:
10.06.2019
Ending date:
29.11.2019
Hours per week:
40

Enterprise Data Advisor
 

Chief Architect & Data Management (CADM) ontwikkelt de enterprise architectuur van de bank en enablet de business lines om hun data te managen. Als Business Data Modeller ondersteun je het Data Governance team van CADM op een breed scala aan onderwerpen en projecten. Je helpt verschillende business stakeholders met het definiëren en in kaart brengen van hun data, durft kritisch te kijken of stakeholders hun data wel echt begrijpen en ondersteunt Enterprise Data Advisors met strategische vraagstukken vanuit Business Data Modelling perspectief. Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!  
With the following results (SMART)   Met de dingen die jij doet help je de business stakeholders met het in kaart brengen van hun data. Je helpt niet alleen te bepalen welke data er is, maar ook wat het betekent. Daarnaast is het belangrijk dat jij doorziet hoe de verschillende data zich tot elkaar verhoudt. Je doet dit door pro-actief naar business stakeholders te gaan en samen met hen de data te modelleren in hun businesstaal. Hiermee help je de business semantische verschillen tussen data in kaart te brengen. Naar aanleiding daarvan adviseer jij vervolgens de business stakeholders.
Als Business Data Modeller maak je deel uit van het CADM Data Governance team en werk je nauw samen met CADM Enterprise Data Advisors en stakeholders bij de verschillende business lines.
Relevant knowledge, skills, competences & desired education level   Als Business Data Modeller ben je resultaat gericht, heb je veel energie en ben je in staat om mensen te motiveren om je doel te bereiken. Je hebt ambitie om je verder te ontwikkelen in het Data Modelling speelveld en je begrijpt het onderscheid tussen Business Data Modelling (semantic modelling) en Logical Data Modelling. Zo geef je de organisatie inzicht in de betekenis van data en lever je handvatten om de keuzes meer weloverwogen te maken.
Je overtuigt niet alleen op inhoud, maar ook door je drive, passie en interesse in stakeholders en het onderwerp. Om van je werk een succes te maken werk je nauw samen met je stakeholders en denk je in Minimal Viable Products: je durft het aan om met een product te komen zodra het van toegevoegde waarde is, ook al is het nog niet perfect – Agile way of working. Je voelt je thuis in een omgeving waarin je veel vrijheid krijgt en je zelf je eigen acties bepaalt om succesvol te zijn.
 
 

Additional information (visible for suppliers)  
  • Je hebt een afgeronde wo-opleiding (bij voorkeur een alfa en bèta overkoepelende opleiding)
  • Je hebt een kritisch taalgevoel, snapt nuance in definities en beschikt over een uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal in woord en schrift
  • Je bent sterk in analytisch en conceptueel denken en je hebt affiniteit en ervaring met semantic modelling
  • Je kunt scherp hoofd- van bijzaken onderscheiden en bent communicatief vaardig. Je kunt moeilijke dingen op een begrijpelijke manier uitleggen
  • Je hebt een stevig empathisch vermogen en neemt niet alles voor waar aan, maar durft vragen te stellen
  • Je bezit consultancy en project management skills
  • Kennis en ervaring in het bankwezen is een pré

< Go back to the overview of all orders