Atos

SRQ129192 - Senior PDC ontwikkelaar (394933)

Work location:
Amsterdam
Starting date:
01.07.2019
Ending date:
01.07.2020
Hours per week:
40

Senior PDC ontwikkelaar
De afdeling AOC binnen Concern-ICT is verantwoordelijk voor beheer, software-ontwikkeling en –onderhoud van applicaties die gebruikt worden binnen meerdere divisies van UWV. De ontwikkeling en onderhoud van deze applicaties zijn o.a. gebaseerd op .Net, Java, BPMone en PDC software.

Deze aanvraag betreft een Senior Applicatie Ontwikkelaar PDC voor ontwikkeling en onderhoud van één of meer applicaties. De ideale kandidaat dient dan ook zijn/haar sporen verdient te hebben als Senior Applicatie Ontwikkelaar.
De Senior Applicatie Ontwikkelaar moet in staat zijn PDC in applicaties(releases) te realiseren/integreren vanaf requirements fase tot en met oplevering. De werkaanpak zal iteratief zijn. Veel samenwerken met andere ontwikkelaar(s), de klant, gebruikers en testers is daarbij vanzelfsprekend. Daarnaast is hij/zij communicatief sterk en in staat om zelfstandig inhoudelijk met de klant af te stemmen.
Kortom de Senior Applicatie Ontwikkelaar PDC is stressbestendig, een professional in hart en nieren, heeft goede kennis PDC het liefst in combinatie met BPM one in applicaties, weet snel zijn werkzaamheden op te pakken in groep IT-professionals. Kennis van en werkervaring met WORKflow, koppelingen (MQ, FT, etc.) en databases is voor deze opdracht een grote pré.
 
Aanvullende eisen en referentie voor de opdracht en aanbieding
Naast de ervarings- en competentie eisen die gesteld zijn binnen deze specifieke opdracht en het functieprofiel, kent deze specifieke opdracht een aantal aanvullende eisen, te weten:
- Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van PDC applicaties in de afgelopen 5 jaar.
- Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring met .NET in de afgelopen 5 jaar
- Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met SQL programmeren in de afgelopen 5 jaar.
- Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met Javascript in de afgelopen 5 jaar.
- Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met unittesten in de afgelopen 5 jaar.
- Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met performance testen in de afgelopen 5 jaar.
- Een afgeronde, voor de functie relevante HBO of Universitaire studie.
 
Doel van de functie
De Senior Applicatie Ontwikkelaar PDC is verantwoordelijk voor de be- en afhandeling van complexe cases m.b.t. applicatie ontwikkeling en stuurt applicatie ontwikkelaar(s) inhoudelijk aan.
Is verantwoordelijk voor, het ontwerpen, ontwikkelen, integreren en implementeren van complexe applicaties. Realisatie vindt plaats zowel in bestaande als in nieuw te bouwen omgevingen.
Stemt IT factoren af met IT Consultants/-architecten en business consultants/architecten binnen IM van de divisies om tot eenduidige oplossingen te komen. Treedt op als lead systemdesigner.
Coacht applicatie ontwikkelaars bij hun werkzaamheden en persoonlijke ontwikkeling
 
Contextinformatie en kleurbeeld
De Senior Applicatie Ontwikkelaar PDC vervult in een klein team zijn rol.
De dagelijkse werkzaamheden bestaan uit ontwikkeling van applicaties en componenten, support en beheer (technische documentatie, performance-analyses, troubleshooting, ‘system health checks’). Realisatie vindt plaats zowel in bestaande als in nieuw te bouwen omgevingen.
Stuurt vanuit deze rol in de realisatiefase applicatie ontwikkelaars aan op inhoud, methodiek en gebruik van standaarden en methodieken. Vormt samen met projectleiding en IT-architect de sturing van een project.
De Senior Applicatie ontwikkelaar werkt daarbij met relevante programmeertalen, ontwerp- en programmeertools en databasemanagement systemen zoals:
ASP.Net
Javascript
TFS / Jira
Entity Framework
Visual studio 2017
Jmeter
SQL Server
 
Kaders en speel-/ regelruimte
De Senior Applicatie Ontwikkelaar PDC vervult zelfstandig of in kleine teams in de onderzoeksfase van een project de rol van lead designer en stemt hierbij met alle ketenpartners af.
De dagelijkse werkzaamheden bestaan uit ontwikkeling en onderhoud van complexe applicaties en componenten, support en beheer (technische documentatie, performance-analyses, troubleshooting, ‘system health checks’). Realisatie vindt plaats zowel in bestaande als in nieuw te bouwen omgevingen.
Stuurt vanuit deze rol in de realisatiefase applicatie ontwikkelaars aan op inhoud, methodiek en gebruik van standaarden en methodieken. Vormt samen met projectleiding en IT-architect de inhoudelijke sturing van een project. Functieprofiel
 
Vakinhoudelijke competenties
Opleiding/kennis
- HBO+ opleiding bestuurlijke informatiekunde, informatica of vergelijkbaar.
- Kent en gebruikt de theorieën, methoden en instrumenten van zijn specialistisch vakgebied.
- Kent en gebruikt de voor zijn vakgebied relevante processen, procedures en systemen.
- Gedegen kennis van UML, RUP, Use Cases.
- Modelleringstechnieken.
- Functie Punt Analyse.
- Scrum, Agile development, iteratief werken (incl. test methodieken).
- Relevante programmeertalen, ontwerp- en programmeertools en databasemanagement systemen
- Minimaal 5 jaar ervaring met Business Process Modelling en/of als programmeur
- Ruime ervaring met relevante ontikkeltools, ontwikkelomgevingen en databasemanagementsystemen
- Ruime ervaring in een grote administratieve organisatie.
- Ruime ervaring met ontwerp en/ of beheer van informatiesystemen.
- Ruime ervaring met bedrijfsprocessen, organisatiekunde en ICT.

< Go back to the overview of all orders