Atos

SRQ129787 - Dienstverleningsmanager regio Zuid West Nederland

Work location:
Noord-Brabant
Starting date:
01.07.2019
Ending date:
01.03.2020
Hours per week:
36

Samen met AevesBenefit zijn we op zoek naar een Dienstverleningsmanager voor het ministerie van SZW te (west) Noord-Brabant en Zeeland.
Voorstellen kan tot 25 juni 11:00 uur

Opdrachtomschrijving
Zie je het als een uitdaging om mee te bouwen aan een nieuwe organisatie? Vind je uitdagingen leuk en wil je je inzetten om onze dienstverlening nog beter te maken? Wil je je medewerkers en jezelf optimaal laten presteren. ofwel ben jij een dienend leider? Word dan dienstverleningsmanager bij de Rijksschoonmaakorganisatie!

De Rijksschoonmaakorganisatie gelooft in dienend leiderschap, als basis voor de leiderschapsvisie van de RSO, om zo te komen tot een gezamenlijk en gedragen waardensysteem, waarbinnen iedereen elkaar op respectvolle wijze aanspreekt, inspireert, leert van en met elkaar, wat uiteindelijk leidt tot persoonlijk leiderschap en een hoge betrokkenheid en productiviteit.

Als dienstverleningsmanager werk je in een team van minimaal 3 en maximaal 7 collegadienstverleningsmanagers. Als team zijn jullie – individueel en gezamenlijk - verantwoordelijk voor het realiseren van een goede schoonmaak in de panden en het optimaal laten presteren van de medewerkers in jullie gebied.

Dit realiseren jullie in samenwerking met de schoonmaakmedewerkers, waarbij zowel aandacht is voor onze medewerkers als onze klant. De kwaliteit van de dienstverlening staat voorop en jullie sturen gericht op het realiseren van de kwaliteitsafspraken en op de klantbeleving. Daarbij hebben jullie veel aandacht voor het welzijn en de ontwikkeling van de medewerkers. Je denkt mee over hun ontwikkeling om ze tot echte vakmensen te vormen en ze in hun kracht te zetten. Dit doe je door goed te luisteren, vertrouwen te hebben in deze vakmensen en dingen uit handen durven te geven.

Verder ben je bewust over wat er in je omgeving gebeurt en heb je oog voor de ontwikkelingen in de branche. In je denken ben je toekomstgericht en innovatief.

De opdracht van dienstverleningsmanager kent twee hoofdcomponenten:
- Basisactiviteiten: elke dienstverleningsmanager binnen het team moet deze uitvoeren.
- Portefeuilleactiviteiten: elk team van dienstverleningsmanagers heeft portefeuilles waar het team verantwoordelijk voor is. Deze portefeuilles worden onder de teamleden verdeeld, waarbij elke manager verantwoordelijk is voor een aantal portefeuilles (als portefeuillehouder of achtervang). Vanuit de portefeuille is periodiek overleg met collega managers uit ander teams met dezelfde portefeuille en/of met collega’s vanuit de Staf (zowel vanuit de kaderstellende kant als de adviserende kant). Dit zorgt voor netwerkverbindingen tussen zowel teams onderling als tussen de Operatie & de Staf.

Bij de basisactiviteiten moet worden gedacht aan:
- Verantwoordelijk voor de teamvorming & -ontwikkeling op 4 verschillende niveaus, vanuit dienend leiderschap:
o Binnen en met de schoonmaakmedewerkers, o Binnen en met het eigen team van collega dienstverleningsmanagers, o Binnen en met het team van alle collega dienstverleningsmanagers, o Met de Staf van de RSO (kaderstellende en/of adviserende kant).
- Leveren van kwalitatief goede schoonmaakdienstverlening, binnen gestelde (financiële) kaders, - Aanspreekpunt voor een bepaalde klantgroep in een gebied / pand op operationeel niveau,
- Personele verantwoordelijkheid voor een voor een deel van de medewerkersgroep in een gebied / pand (circa 50 tot 75 medewerkers),
- Integrale managementverantwoordelijkheid op het gebied van de PIOFAH.

Bij de portefeuilleactiviteiten moet worden gedacht aan verantwoordelijkheid in het ‘teamgebied’ voor:
- Kwaliteit van de schoonmaakdienstverlening, innovatie & milieu,
- Klanttevredenheid en tactisch klantmanagement,
- Financiën en tactisch leveranciersmanagement,
- Inzet en ontwikkeling van medewerkers; bevlogenheid, participatie, capaciteitsplanning, opleiding, arbeidsomstandigheden (preventief en curatief),
- Participatie aan RSO-brede projecten (als deelnemer of (deel)projectleider).

De medewerkers van de Rijksschoonmaakorganisatie werken verspreid over heel Nederland. In deze functie werk je in het team dat verantwoordelijk is voor de regio Oost Nederland (Gelderland).

Opdracht-eisen
• Je hebt minimaal een hbo-diploma op facilitair en/of hospitality-gebied en meerdere jaren aantoonbare werkervaring als leidinggevende in een operationele omgeving, het liefst binnen een uitvoeringsorganisatie.
• Ervaring in de dienstverlenende branche (of vergelijkbaar) is een pré.
• Ervaring in begrotings- en sturingscycli, toepassing van HRM-instrumenten.
• Je hebt een hands-on-mentaliteit, kan snel schakelen en prioriteiten stellen, hebt pit en kan omgaan met de hectiek die hoort bij een in ontwikkeling zijnde en snel groeiende organisatie.
• Je hebt een duidelijke en heldere stijl van communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, een goede beheersing van de Nederlandse taal en je kunt jezelf goed verstaanbaar en begrijpbaar maken aan collega’s die minder vaardig zijn in de Nederlandse taal.
• Je beschikt over de competenties voor en vanuit Dienend Leiderschap.
• Je bent gericht op samenwerken en op het met elkaar succesvol behalen van resultaten.
• Je kunt goed plannen en organiseren, hebt een sterk analytisch denkvermogen, bent ondernemend, initiatiefrijk en enthousiast.
• Je bent klantgericht, omgevingsbewust en kunt vertrouwelijk met informatie omgaan. Daarbij neem je de tijd om vragen vanuit klanten of medewerkers goed te doorgronden.
• Je kunt, in nauwe samenspraak met collega’s, goed schakelen tussen verschillende werkzaamheden en bent goed in staat om de voortgang in je eigen werk en dat van anderen te bewaken.
• Je hebt geen negen-tot-vijfmentaliteit en bent bereid jezelf continu verder te ontwikkelen.
• Je bent in het bezit van rijbewijs B.
• Je bent 32 tot 36 uur per week beschikbaar.

< Go back to the overview of all orders